درست کردن جدولها (Tables)

ساختن فرمها (Forms)

ساخت فريم براي قرار دادن چند صفحه در يک صفحه (Frames)

افزودن صدا و تصوير به صفحه (Sound & Video)

تگهای قسمت سر (head)

تگهای قسمت بدنه (body)

نسخه HTML 4.01 و تفاوت آن با نسخه قبلی

XHTML

 استايل شيت  (CSS)

 فارسی نويسی در وب

بررسی و امتحان صفحه وب
Upload يا فرستادن و راه اندازی صفحات سايت بر روی سرور
رنگهای استاندارد وب
جدول علامتها و کد اسکی در وب (Entity and ASCII code)
نکاتی در ارتباط با سايتهای

Home

upload و راه اندازي سايت

بعد از آماده کردن صفحات سايت و رفع ايراد آنها حالا نوبت به راه اندازي و برپايي وب سايتتان رسيده است. براي اينکار نياز به يک فضاي امن در يک سرور داريد. سرور، يک کامپيوتر متصل به اينترنت است که محتواي وب سايت شما بر روي هارد ديسک آن قرار خواهد گرفت که به اين عمل web hosting يا ميزباني وب ميگويند. يکبار تنظيمات اوليه توسط متخصصان انجام ميشود و از آن به بعد تمام کسانيکه به اينترنت دسترسي دارند ميتوانند سايت شما را هم ببينند. شما بايد فايلهاي خود را بر روي سرور upload  کنيد، يعني اطلاعات را از کامپيوتر خود به کامپيوتر اصلي بفرستيد. Upload بر عکس اصطلاح download است که در دانلود اطلاعات را از کامپيوتر ديگري جمع آوري کرده و در کامپيوتر خود ذخيره مي کنيد.

پيدا کردن سرور مناسب

براي upload کردن صفحات نياز به يافتن يک فضاي مناسب با امنيت بالا داريد. بطور معمول شرکتهاي سرويس دهنده اينترنت (ISP)  اين فضا را به شما اجاره خواهند داد. براي برپايي يک سايت معمولي نياز به 5 الي20 مگابايت فضا داريد. سايتهايي هم هستند که اين فضا را بطور رايگان دراختيار شما مي گذارند که در عوض تبليغات خود را در صفحات سايت شما جاي ميدهند. يکي از اين سايتها www.geocities.com است.

در نظر داشته باشيد که شرکتهاي اينترنتي زيادي با قيمتهاي متفاوت وجود دارند که شما بايد قيمتها را نسبت به امکاناتيکه در اختيار شما قرار ميدهند، بسنجيد و سپس اقدام به اجاره فضا کنيد.

ثبت اسم و دامنه سايت Domain Registartion

پس از پيدا کردن سرور مناسب نوبت به ثبت اسم وب سايت ميرسد که اين کار شامل هزينه اضافي ميباشد و ميتوانيد در همان شرکتي که ميزباني سايت شما را به عهده دارد، آنرا به ثبت برسانيد. البته اسم مورد نظر شما نبايد از قبل رزرو شده باشد. سايتهايي وجود دارند که اسم مورد نظر خود را ميتوانيد در آن جستجو کنيد تا اگر آن اسم رزرو نشده باشد، اقدام به ثبت آن کنيد. يکي از اين سايتها www.register.com ميباشد.

Upload کردن فايلها توسط FTP

چند روش براي انتقال محتواي سايت شما بر روي سرور وجود دارد. بهترين راه استفاده از پروتکل FTP که مخفف File Transfer Protocol ميباشد. براي استفاده از اين سرويس برنامه هايي هست که اينکار را براي ما انجام ميدهند. معروفترين برنامه ها Cute FTP و WS FTP ميباشند. يکي از امکاناتي که شرکت ميزبان در اختيار شما بايد قرار دهد همين سرويس ميباشد که مشخصات لازم مانند password يا همان کلمه رمز  را به شما ميدهند و شما اطلاعات لازم را در برنامه FTP وارد کرده و به دايرکتوري مشخص در سرور وصل ميشويد. زمانيکه اين ارتباط برقرار شود بايد عمل انتقال فايلها را انجام داد که بيشتر برنامه هاي FTP داراي دو پنجره ميباشند که يکي محتواي کامپيوتر خودتان را و ديگري دايرکتوري رزرو شده در سرور را نشان ميدهد. عمل انتقال فايلها به دو روش انجام ميشود، يکي بصورت ASCII که مخصوص انتقال فايلهاي داراي متن مانند خود صفحات HTML و ديگري بصورت Binary که مخصوص انتقال فايلهاي گرافيکي، صوتي و تصويري ميباشد. دقت کنيد که اگر اشتباه انتخاب کنيد فايلها خراب شده و قابل استفاده نميباشند ، اما نگران اين موضوع نباشيد، داخل برنامه هاي مربوطه گزينه اي هست که بطور اتوماتيک اينکار را انجام ميدهد و فقط شما بايد آنرا فعال کنيد.

پس از عمل upload و تنظيمات مربوط به سرور، صفحه اصلي سايت شما در اختيار بينندگان قرار خواهد گرفت که از طريق همان صفحه به تمام سايت شما دسترسي خواهند داشت.

 

 

HTMLتاريخچه

مروری بر وب

HTML چيست؟

عناصر تشکيل دهنده يک صفحه وب

هدف از ساخت يک وب سايت

راه اندازی سايت

اهميت طراحي سايت

ابزار مورد نياز براي HTML

شروع از ابتدا

ساخت اولين صفحه وب

افزودن متن (Text)

درست کردن ليستها (List)

ساختن لينکها (Links)

اضافه کردن عکس به صفحه (Images)

 نقشه Image mapساخت تصويری