درست کردن جدولها (Tables)

ساختن فرمها (Forms)

ساخت فريم براي قرار دادن چند صفحه در يک صفحه (Frames)

افزودن صدا و تصوير به صفحه (Sound & Video)

تگهای قسمت سر (head)

تگهای قسمت بدنه (body)

نسخه HTML 4.01 و تفاوت آن با نسخه قبلی

XHTML

 استايل شيت  (CSS)

 فارسی نويسی در وب

بررسی و امتحان صفحه وب
Upload يا فرستادن و راه اندازی صفحات سايت بر روی سرور
رنگهای استاندارد وب
جدول علامتها و کد اسکی در وب (Entity and ASCII code)
نکاتی در ارتباط با سايتهای

Home

بررسی و امتحان کردن صفحات

 

زمانيکه شما نوشتن کدهاي html را در برنامه notepad  يا ويرايشگرهايHTML  تمام کرديد، بعد از ذخيره کردن آن فايل با يکي از پسوندهاي .htm يا .html و با استفاده از مرورگر وب خود آنرا امتحان کنيد تا نتيجه کارتان را مشاهده و اگر مشکلي هم داشت برطرف شود. مشکلاتي مانند نمايش نادرست صفحه يا حتي غلطهاي ديکته اي که زياد هم به چشم ميخورند.

شما اين صفحات را قبل از اينکه روي سرور بگذاريد تا ديگران هم ببينند، بر روي کامپيوتر خود ميتوانيد امتحان کنيد ولي اگر از فايلهاي ASP يا CGI استفاده کرده ايد نياز به يک وب سرور براي چک کردن آنها داريد. شرکت مايکروسافت دو نرم افزار دارد که توسط آنها ميتوانيد يک وب سرور درست کنيد و اينگونه فايلها را هم مشاهده کنيد. يکي از آنها IIS که مخفف Internet Information Services است و بر روي ويندوزهاي 2000 و XP نصب ميشود و ديگري PWS که مخفف Personal Web Server است و بر روي ويندوزهاي98  و ME اجرا ميشود.

سعي کنيد هر صفحه را در مرورگرهاي مختلف چک کنيد که معروفترين آنها عبارتند از:

Internet Explorer ( IE ), Netscape Navigator ( NN ), Opera, Mozilla

چون بعضي از تگها در همه مرورگرها اجرا نميشوند و همچنين اينرا در نظر داشته باشيد که سيستمهاي عامل هم با يکديگر فرق دارند. بطور مثال فونتها و طرز نمايش صفحه داخل مرورگر Netscape  در سيستم عامل Windows با Macintosh فرق ميکند.

برنامه هايي بنام HTML validator موجود ميباشند که با کمک آنها ميتوانيد عيب هاي صفحات را پيدا کنيد. بطور مثال اگر تگ پايان دهنده اي را فراموش کرديد آنرا پيدا کرده و بعضي از آنها    حتي آن مشکل را رفع هم ميکنند. اگر از ويرايشگرهايي مانند Microsoft FrontPage يا Macromedia Dreamweaver استفاده ميکنيد، خود اين نرم افزارها برايتان عيب يابي ميکنند و نيازي به برنامه اضافي براي اين کار نداريد.

از نکاتيکه هنگام چک کردن يک صفحه نبايد فراموش کنيد ، امتحان کردن لينکها است تا همه آنها به آدرس درست پيوند داده شوند. يکسري برنامه هم در اين زمينه وجود دارد که به آنها site-management tools گفته ميشود.

بخاطر بسپاريد که يک طراح و برنامه نويس حرفه اي وب قبل از اينکه سايت خود را در سرور اصلي راه اندازي کند تا ديگران به آن دسترسي داشته باشند، بايد از همه لحاظ صفحات را تست کند و حتي بعد از راه اندازي يک مدت را براي امتحان کامل توسط متخصصان و افراد عادي در نظر بگيرد و سپس اقدام به تبليغ سايت بين بينندگان و کاربران کند. البته باز هم ممکن است مشکلاتي وجود داشته باشد که آنها را بعهده بينندگان بگذاريد تا با نظرات خود شما را مطلع کنند.

 

 

HTMLتاريخچه

مروری بر وب

HTML چيست؟

عناصر تشکيل دهنده يک صفحه وب

هدف از ساخت يک وب سايت

راه اندازی سايت

اهميت طراحي سايت

ابزار مورد نياز براي HTML

شروع از ابتدا

ساخت اولين صفحه وب

افزودن متن (Text)

درست کردن ليستها (List)

ساختن لينکها (Links)

اضافه کردن عکس به صفحه (Images)

 نقشه Image mapساخت تصويری